SCHOORL – Hein Folgers uit Schoorl is vanaf maandag 15 april 19.00 uur de gast in Kopstukken op RTV80 TV. Folgers is eigenaar van restaurant De Blauwe Baviaan in het centrum van zijn dorp.

De Schoorlaar vertelt aan Ruud Bredewold dat hij opgroeide in een streng gereformeerd gezin. “Op zondag mochten wij niks, bijvoorbeeld geen voetbal kijken en geen geld uitgeven. Ik heb daar weinig sympathie aan overgehouden. En naar de kerk gaan, vond ik geen pretje.” Toch kreeg hij in zijn jeugd veel ruimte om zich te ontwikkelen. Na zijn middelbare schooltijd reisde de Schoorlaar veel: hij was “altijd wel weg.”

Hein Folgers hield zich onder andere bezig met kunsthandel. Hij was eigenaar van enkele galeries, ook in Bergen. Hij werkte 28 jaar lang in het gevangeniswezen en organiseerde daarnaast wandelingen en fietstochten en de kofferbakmarkt in Schoorl. Deze kofferbakmarkt kreeg een landelijke prijs voor de leukste en meest interessante rommelmarkt. Folgers runt nu met passie zijn restaurant, maar waarom de naam De Blauwe Baviaan? Dit en meer komt aan de orde in het gesprek met Ruud Bredewold.

Hein Folgers vertelt dus over zijn werk en persoonlijke leven, zoals dat geldt voor alle gasten in Kopstukken, afkomstig uit Camperduin tot Egmond-Binnen. Ook tijdens dít gesprek maakt beeldend kunstenaar Pauline Bakker een uniek kleiportret van de gast.

In de daaropvolgende aflevering van Kopstukken, vanaf maandag 22 april, is Egmonder Gerjan Zwaan de gast in Kopstukken.

Uitzendtijden

Elke nieuwe aflevering van Kopstukken is dus vanaf maandag 19.00 uur een week lang te zien. Dit programma is te bekijken vanaf 19.00 uur, 22.00 uur, 01.00 uur, 04.00 uur, 07.00 uur, 10.00 uur, 13.00 uur en 16.00 uur. Dit geldt eveneens voor alle andere RTV80-video-items over de gemeente Bergen.

Frequenties

De frequenties zijn Ziggo-kanaal 44, KPN-kanaal 1493, Odido-kanaal 874, Trinet kanaal 514 en SNLR kanaal 514. Alle tv-uitzendingen van RTV80 zijn eveneens te volgen op de website van RTV80. Bekijk deze website ook voor alle andere lokale informatie over de gemeente Bergen. Verder heeft RTV80 een eigen Facebook-, Twitter-, Instagram en YouTube-kanaal: ook hierop is onder andere Kopstukken terug te kijken. Daarnaast biedt de RTV80-app alle informatie. Deze is te downloaden voor de smartphone (Android en Apple). Zie voor de juiste downloadlinks.