EGMOND AAN ZEE – Jan Mesu uit Egmond aan Zee zit vanaf vandaag (maandag 13 mei) aan tafel bij Ruud Bredewold in het programma Kopstukken op RTV80 TV.

Jan Mesu groeide op in de Achterhoek in een fijn gezin. Na de Kweekschool werkte Mesu als onderwijzer in de Pijp in Amsterdam. Vervolgens was hij actief als directeur en leerkracht op de toenmalige Trompschool in Egmond aan Zee. Mesu heeft nog steeds goed contact met leerlingen van destijds én hun ouders. De Egmonder is trots op zijn leerlingen. Mesu kent veel mensen, oók omdat hij ooit werkte als correspondent voor de Alkmaarsche Courant. Verder was Mesu achtien jaar, met tussenposen, actief als CDA-wethouder. Eerst in de voormalige gemeente Egmond, later in de gemeente Bergen.

De Egmonder is graag bezig ten gunste van de samenleving. Hij bekleedt toezichthoudende functies in het onderwijs, is verbonden bij Vereniging Dorpsbelangen Egmond ‘Parel’ aan Zee en de Protestantse Kerk. Verder is hij betrokken bij het Hospice in Egmond aan Zee, sinds de oprichting. Dit huis voor mensen in hun laatste levensfase kwam tot stand dankzij hulp van veel mensen en organisaties in Egmond.

Kleiportret

Jan Mesu vertelt dus over zijn werk en persoonlijke leven, zoals dat geldt voor alle gasten in Kopstukken, afkomstig uit Camperduin tot Egmond-Binnen. Ook tijdens dit gesprek maakt beeldend kunstenaar Pauline Bakker een uniek kleiportret van de gast.

In de daaropvolgende aflevering van Kopstukken, vanaf maandag 20 mei, is Hans Peter Corbee uit Schoorl te gast in Kopstukken.

Uitzendtijden

Elke nieuwe aflevering van Kopstukken is dus vanaf maandag 19.00 uur een week lang te zien. Dit programma is te bekijken vanaf 19.00 uur, 22.00 uur, 01.00 uur, 04.00 uur, 07.00 uur, 10.00 uur, 13.00 uur en 16.00 uur. Dit geldt eveneens voor alle andere RTV80-video-items over de gemeente Bergen.

Frequenties

De frequenties zijn Ziggo-kanaal 44, KPN-kanaal 1493, Odido-kanaal 874, Trinet kanaal 514 en SNLR kanaal 514. Alle tv-uitzendingen van RTV80 zijn eveneens te volgen op de website van RTV80. Bekijk deze website ook voor alle andere lokale informatie over de gemeente Bergen. Verder heeft RTV80 een eigen Facebook-, Twitter-, Instagram en YouTube-kanaal: ook hierop is onder andere Kopstukken terug te kijken. Daarnaast biedt de RTV80-app alle informatie. Deze is te downloaden voor de smartphone (Android en Apple). Zie voor de juiste downloadlinks.