EGMOND AAN ZEE – “Ik vind het fantastich om te leven”, vertelt Egmonder Janny Olling Rijnsewijn aan Ruud Bredewold in de veertiende aflevering van het tv-programma Kopstukken.

Olling Rijnsewijn woont in Egmond aan Zee en was samen met haar man zeventien jaar eigenaar van restaurant D’Oude Clipper in haar dorp. De Egmondse praat over haar jeugd en spreekt met passie over haar liefde voor de horeca, haar werkverleden en de mensen om haar heen.

Ze is een bekend gezicht in Egmond aan Zee en op vrijwillige basis actief. De Egmondse vindt het geweldig deel uit te maken van haar theatergroep, waarbij ze oudere mensen een leuke middag bezorgt. Aan bod komt eveneens de ziekte van haar man. Deze aflevering is vanaf maandag 18 maart 19.00 uur een week lang te zien op RTV80 TV.

Janny Olling Rijnsewijn vertelt dus over haar werk en persoonlijke leven, zoals dat geldt voor alle gasten in Kopstukken, afkomstig uit Camperduin tot Egmond-Binnen. Ook tijdens dít gesprek maakt beeldend kunstenaar Pauline Bakker een uniek kleiportret van de gast.

In de daaropvolgende aflevering van Kopstukken, vanaf maandag 25 maart, is de Bergense schrijver en dichter Theo Olthuis te gast.

Uitzendtijden

Elke nieuwe aflevering van Kopstukken is dus vanaf maandag 19.00 uur een week lang te zien. Dit programma is te bekijken vanaf 19.00 uur, 22.00 uur, 01.00 uur, 04.00 uur, 07.00 uur, 10.00 uur, 13.00 uur en 16.00 uur. Dit geldt eveneens voor alle andere RTV80-video-items over de gemeente Bergen.

Frequenties

De frequenties zijn Ziggo-kanaal 44, KPN-kanaal 1493, Odido-kanaal 874, Trinet kanaal 514 en SNLR kanaal 514. Alle tv-uitzendingen van RTV80 zijn eveneens te volgen op de website van RTV80. Bekijk deze website ook voor alle andere lokale informatie over de gemeente Bergen. Verder heeft RTV80 een eigen Facebook-, Twitter-, Instagram en YouTube-kanaal: ook hierop is onder andere Kopstukken terug te kijken. Daarnaast biedt de RTV80-app alle informatie. Deze is te downloaden voor de smartphone (Android en Apple). Zie de website van RTV80 voor de juiste downloadlinks.