BERGEN – Maarten Schiphorst is vanaf vandaag (maandag 8 juli, 19.00 uur) een week lang de gast van Ruud Bredewold in het programma Kopstukken op RTV80 TV. Dit is de laatste aflevering van dit seizoen.

Maarten Schiphorst beleefde zijn kinderjaren in Groningen en woonde daarna in Schoorl en Alkmaar. Hij werkte als ‘Meester Maarten’ op de Bosschool in Bergen en beleefde mooie én turbulente tijden bij het communicatiebedrijf Mediasupport in Alkmaar. Schiphorst werd mede-eigenaar van deze onderneming en na het overlijden van zijn zakenpartner zette hij de zaak voort. Veel mensen kennen hem ook als muzikant. Als jonge jongen blesseerde hij zijn hand op ernstige wijze, maar hij ging toch piano spelen. De Bergenaar was toetsenist en zanger bij diverse bands, zoals de Ship and Horseband en de Shithouseband.

Maarten Schiphorst is maatschappelijk betrokken: zo was hij voorzitter van de voormalige Bergense voetbalclub VV Berdos en actief om de voetbalfusie met BSV mogelijk te maken. Verder maakt de Bergenaar zich als bestuurslid sterk voor De Herenboeren. Aan de Groeneweg in Bergen produceren inwoners uit de regio Bergen, Egmond, Schoorl en Alkmaar op duurzame wijze gezond voedsel. Dit met respect voor de boer, de dieren en de natuur. Dit alles doet hij onder het motto: “Ik kan de wereld niet veranderen, maar wel de wereld om mij heen beter maken.”

‘Een mooie zomer’

Maarten Schiphorst vertelt dus over zijn werk en persoonlijke leven, zoals dat geldt voor alle gasten in Kopstukken, afkomstig uit Camperduin tot Egmond-Binnen. Ook tijdens dit gesprek maakt beeldend kunstenaar Pauline Bakker een uniek kleiportret van de gast.

Na deze laatste uitzending van dit seizoen, is er even een tv-stilte voor wat betreft Kopstukken. Uiteraard laat RTV80 op televisie en radio andere actualiteiten zien en horen uit de gemeente Bergen en omgeving en richt de omroep zich op human interestonderwerpen. De makers van Kopstukken, Ruud Bredewold, Evert Visser, Herman van Kampen, Harry Plaatsman en Cor Dekker, wensen alle kijkers een mooie zomer toe.

Uitzendtijden

Elke nieuwe aflevering van Kopstukken is dus vanaf maandag 19.00 uur een week lang te zien. Dit programma is te bekijken vanaf 19.00 uur, 22.00 uur, 01.00 uur, 04.00 uur, 07.00 uur, 10.00 uur, 13.00 uur en 16.00 uur. Dit geldt eveneens voor alle andere RTV80-video-items over de gemeente Bergen.

Frequenties

De frequenties zijn Ziggo-kanaal 44, KPN-kanaal 1493, Odido-kanaal 874, Trinet kanaal 514 en SNLR kanaal 514. Alle tv-uitzendingen van RTV80 zijn eveneens te volgen op de website van RTV80. Bekijk deze website ook voor alle andere lokale informatie over de gemeente Bergen. Verder heeft RTV80 een eigen Facebook-, Twitter-, Instagram en YouTube-kanaal: ook hierop is onder andere Kopstukken terug te kijken. Daarnaast biedt de RTV80-app alle informatie. Deze is te downloaden voor de smartphone (Android en Apple). Zie voor de downloadlinks de website van RTV80.