SCHOORL – Patricia van Lieshout is vanaf vandaag (maandag 3 juni) een week lang de gast van Ruud Bredewold in het programma Kopstukken op RTV80 TV. Deze uitzending is te zien op RTV80 TV vanaf 19.00 uur.

Van Lieshout, die in haar jeugd in meerdere dorpen en steden woonde, werkt vol passie als boswachter voor Staatsbosbeheer Schoorlse Duinen. De liefde voor de natuur zat er bij haar al vroeg in. “Als kind keek ik hoe een koe ging bevallen en hurkte ik bij de sloot om naar eendjes te kijken. Vuurtjes maken en in riviertjes spelen. Nog steeds word ik blij van buiten zijn.”

Ze volgde de Middelbare Tuinbouwschool, studeerde Groenvoorziening, Landschapsinrichting en Recreatie en werkte daarna bij het Natuurmuseum Ameland. Na haar studie Milieukunde (milieucommunicatie- en educatie) leerde ze Schoorl kennen. Hier helpt ze bij de ontwikkeling van het buitencentrum van Staatsbosbeheer en informeert ze graag mensen over de natuur in Schoorl. De duinbranden in 2010 in Schoorl en Bergen had een grote impact op haar leven.

Patricia van Lieshout vertelt dus over haar werk en persoonlijke leven, zoals dat geldt voor alle gasten in Kopstukken, afkomstig uit Camperduin tot Egmond-Binnen. Ook tijdens dit gesprek maakt beeldend kunstenaar Pauline Bakker een uniek kleiportret van de gast. In de daaropvolgende aflevering, vanaf maandag 10 juni, is Haye van der Werf uit Schoorl te gast in Kopstukken.

Uitzendtijden

Elke nieuwe aflevering van Kopstukken is dus vanaf maandag 19.00 uur een week lang te zien. Dit programma is te bekijken vanaf 19.00 uur, 22.00 uur, 01.00 uur, 04.00 uur, 07.00 uur, 10.00 uur, 13.00 uur en 16.00 uur. Dit geldt eveneens voor alle andere RTV80-video-items over de gemeente Bergen.

Frequenties

De frequenties zijn Ziggo-kanaal 44, KPN-kanaal 1493, Odido-kanaal 874, Trinet kanaal 514 en SNLR kanaal 514. Alle tv-uitzendingen van RTV80 zijn eveneens te volgen op de website van de omroep. Bekijk deze website ook voor alle andere lokale informatie over de gemeente Bergen. Verder heeft RTV80 een eigen Facebook-, Twitter-, Instagram en YouTube-kanaal: ook hierop is onder andere Kopstukken terug te kijken. Daarnaast biedt de RTV80-app alle informatie. Deze is te downloaden voor de smartphone (Android en Apple). Zie voor de downloadlinks de website van RTV80.