BERGEN – Piet Kamp uit Bergen zit vanaf vandaag (maandag 6 mei) aan tafel bij Ruud Bredewold in het programma Kopstukken op RTV80 TV. Deze aflevering is vanaf vanavond 19.00 uur te zien op RTV80 TV.

Piet Kamp groeide op in een warm en Katholiek gezin, waarbij zijn vader al overleed toen hij zeventien jaar oud was. Kamp had daarom al vroeg gedeeltelijk de verantwoordelijkheid over het schilderbedrijf van zijn vader. Na zijn opleiding in Utrecht en een korte periode in militaire dienst, nam hij het bedrijf over. Dat deed hij op 22-jarige leeftijd, samen met zijn jongeren broer.

De Bergenaar voelde als eerste kostwinner van het gezin een grote verantwoordelijkheid. “Ik heb mijn jeugd overgeslagen.” In het contact met klanten voelde de Bergenaar zich niet altijd even serieus genomen. “Ik was nog een broekie.” Maar dat veranderde snel. Kamp, blij dat ook zijn zoon werkt in het schildersbedrijf, werd destijds snel volwassen. Al op 22-jarige leeftijd stapte hij in het huwelijksbootje.

Verenigingen

Verder is hij een echt verenigingsmens. Zo was hij actief bij de gymnastiekvereniging en de schouting en was hij als bestuurslid actief bij het Drumband en Majoretten Korps. Ook nu is hij nog verbonden bij de Drumband Bergen. De Bergenaar werkt verder als bestuurslid van de Oranjevereniging en is actief in het promoteam van de Historische Vereniging Bergen (HVB).

In het interiew komen ook de twee bankjes van Piet Kamp ter sprake. Deze zette hij neer in het weiland van de Zuurvenspolder, ten oosten van Bergen. Het leven van Piet Kamp kende veel mooie momenten. Zo noemt hij zijn zeven kleinkinderen geweldig. Het meest verdrietige moment was het overlijden van zijn vader.

Wie volgende week?

Piet Kamp vertelt dus over haar werk en persoonlijke leven, zoals dat geldt voor alle gasten in Kopstukken, afkomstig uit Camperduin tot Egmond-Binnen. Ook tijdens dit gesprek maakt beeldend kunstenaar Pauline Bakker een uniek kleiportret van de gast.

In de daaropvolgende aflevering van Kopstukken, vanaf maandag 13 mei, is Egmonder Jan Mesu te gast in Kopstukken.

Uitzendtijden

Elke nieuwe aflevering van Kopstukken is dus vanaf maandag 19.00 uur een week lang te zien. Dit programma is te bekijken vanaf 19.00 uur, 22.00 uur, 01.00 uur, 04.00 uur, 07.00 uur, 10.00 uur, 13.00 uur en 16.00 uur. Dit geldt eveneens voor alle andere RTV80-video-items over de gemeente Bergen.

Frequenties

De frequenties zijn Ziggo-kanaal 44, KPN-kanaal 1493, Odido-kanaal 874, Trinet kanaal 514 en SNLR kanaal 514. Alle tv-uitzendingen van RTV80 zijn eveneens te volgen op de website van RTV80. Bekijk deze website ook voor alle andere lokale informatie over de gemeente Bergen. Verder heeft RTV80 een eigen Facebook-, Twitter-, Instagram en YouTube-kanaal: ook hierop is onder andere Kopstukken terug te kijken. Daarnaast biedt de RTV80-app alle informatie. Deze is te downloaden voor de smartphone (Android en Apple). Zie ook de juiste downloadlinks.