BERGEN – De Bergense schrijver en dichter Theo Olthuis is te gast in de vijftiende aflevering van het RTV80 tv-programma Kopstukken.

Olthuis praat over zijn jeugd en de keuzes die hij maakte in zijn leven. Hij werkte jarenlang als leerkracht voordat hij bekendheid kreeg als schrijver. Naast het maken van veel gedichten en aforismen, schrijft de Bergenaar bijvoorbeeld teksten voor de kinderprogramma’s Sesamstraat en Klokhuis en liedjes van Herman van Veen. In het interview praat de Bergenaar ook onder andere over de bijzondere band die hij had met zijn hond toen deze nog leefde. “Ik droom nog vaak over mijn hond.”

Deze aflevering is vanaf maandag 25 maart 19.00 uur een week lang te zien op RTV80 TV.

Theo Olthuis vertelt dus over zijn werk en persoonlijke leven, zoals dat geldt voor alle gasten in Kopstukken, afkomstig uit Camperduin tot Egmond-Binnen. Ook tijdens dít gesprek maakt beeldend kunstenaar Pauline Bakker een uniek kleiportret van de gast.

In de daaropvolgende aflevering van Kopstukken, vanaf maandag 1 april, is model Rosalie Sliedrecht uit Schoorl te gast in Kopstukken.

Uitzendtijden

Elke nieuwe aflevering van Kopstukken is dus vanaf maandag 19.00 uur een week lang te zien. Dit programma is te bekijken vanaf 19.00 uur, 22.00 uur, 01.00 uur, 04.00 uur, 07.00 uur, 10.00 uur, 13.00 uur en 16.00 uur. Dit geldt eveneens voor alle andere RTV80-video-items over de gemeente Bergen.

Frequenties

De frequenties zijn Ziggo-kanaal 44, KPN-kanaal 1493, Odido-kanaal 874, Trinet kanaal 514 en SNLR kanaal 514. Alle tv-uitzendingen van RTV80 zijn eveneens te volgen op www.rtv80.nl. Bekijk deze website ook voor alle andere lokale informatie over de gemeente Bergen. Verder heeft RTV80 een eigen Facebook-, Twitter-, Instagram en YouTube-kanaal: ook hierop is onder andere Kopstukken terug te kijken. Daarnaast biedt de RTV80-app alle informatie. Deze is te downloaden voor de smartphone (Android en Apple). Zie de website van RTV80 voor de juiste downloadlinks.