BERGEN – Yvon Bos Eijssen uit Bergen zit vanaf vandaag (maandag 29 april) een week lang aan tafel bij Ruud Bredewold in het programma Kopstukken op RTV80 TV.

Ze woont haar hele leven in Bergen, met uitzondering van haar studietijd. Haar vader was onder andere bekend omdat hij racete op Circuit Zandvoort. Verder maakte hij als inkoper van kaas onderdeel uit van kaasfabriek Eijssen in Alkmaar en hadden haar ouders een logies met ontbijt aan huis. De Bergense studeerde aan de Lerarenopleiding Tekenen, Textiel en Kunstgeschiedenis en gaf les aan de Berger Scholengemeenschap (BSG). Ook had ze een marionettentheater. Hiermee reisde ze rond. Later bezat ze eigen theater in Alkmaar. Bos Eijssen is geïnteresseerd in de geschiedenis van Bergen en schreef daarom twee boeken over de historie van haar dorp. Daarnaast schrijft ze voor de Historische Vereniging Bergen en maakt ze columns voor Flessenpost.

4 en 5 mei

De Bergense vindt 4 mei-herdenkingen zeer belangrijk. Dankzij haar zoektocht naar nabestaanden achterhaalde ze foto’s en verhalen van gesneuvelde piloten wier graven op de begraafplaats in Bergen zijn terug te vinden. Deze zette ze op bordjes bij de graven die hier op 4 en 5 mei te zien zijn. “Het gaat om mensen die hun leven opofferden voor onze vrijheid.”

Voor Yvonne Bos Eijssen is al haar werk vanzelfsprekend. Vol vertrouwen gaat ze voor het beste resultaat. “Als je iets wilt, dan kun je het voor elkaar krijgen”, is haar motto. Een van haar lijfspreuken is niet voor niets: ‘Kan niet, kan niet’.

Uniek kleiportret

Yvon Bos Eijssen vertelt dus over haar werk en persoonlijke leven, zoals dat geldt voor alle gasten in Kopstukken, afkomstig uit Camperduin tot Egmond-Binnen. Ook tijdens dit gesprek maakt beeldend kunstenaar Pauline Bakker een uniek kleiportret van de gast.

In de daaropvolgende aflevering van Kopstukken, vanaf maandag 6 mei, is Hans Peter Corbee uit Schoorl te gast in Kopstukken.

Uitzendtijden

Elke nieuwe aflevering van Kopstukken is dus vanaf maandag 19.00 uur een week lang te zien. Dit programma is te bekijken vanaf 19.00 uur, 22.00 uur, 01.00 uur, 04.00 uur, 07.00 uur, 10.00 uur, 13.00 uur en 16.00 uur. Dit geldt eveneens voor alle andere RTV80-video-items over de gemeente Bergen.

Frequenties

De frequenties zijn Ziggo-kanaal 44, KPN-kanaal 1493, Odido-kanaal 874, Trinet kanaal 514 en SNLR kanaal 514. Alle tv-uitzendingen van RTV80 zijn eveneens te volgen op de website van RTV80. Bekijk deze website ook voor alle andere lokale informatie over de gemeente Bergen. Verder heeft RTV80 een eigen Facebook-, Twitter-, Instagram en YouTube-kanaal: ook hierop is onder andere Kopstukken terug te kijken. Daarnaast biedt de RTV80-app alle informatie. Deze is te downloaden voor de smartphone (Android en Apple). Zie voor de juiste downloadlinks.