EGMOND – RTV80 verzorgt zaterdag 7 januari een live-verslag van de ATB Strandrace Egmond-Pier Egmond. De omroep presenteert een dag later, op zondag 8 januari, een verslag van de Halve Marathon van Egmond. Verder verzorgt RTV80 Radio en TV op vrijdag 6 januari een voorbeschouwing op het sportweekend met de ATB strandrace (mountainbikewedstrijd) en de Halve Marathon als meest belangrijke onderdelen.

Vrijdag: voorbeschouwing ATB strandrace en Halve Marathon

RTV80 brengt vrijdag tussen 19.00 en 21.00 uur op radio en tv een voorbeschouwing op het sportweekend. Dat gebeurt live vanuit de sporthal in Egmond aan Zee. Adri Wittebrood en Jan Hopman blikken vooruit en praten met deelnemende atleten.

Zaterdag: Egmond-Pier-Egmond

De ATB strandrace Egmond-Pier-Egmond is live te volgen op zaterdag tussen 09.00 en 13.00 uur op radio en televisie. De programmamakers doen verslag van de wedstrijd van start tot finish.

Zondag: Kwart en Halve Marathon

RTV80 presenteert zondag tussen 08.00 en 11.00 uur het radioprogramma ‘De warming-up’. Meewerkende organisaties doen in dit programma het woord, zoals het Rode Kruis en de Egmondse Reddingsbrigade.

Om 10:00 uur begint op tv de uitzending van de kwart marathon met beelden van de starts, langs het parcours, uit de duinen en bij de finish. Vervolgens presenteert RTV80 op radio en televisie tussen 11.00 en 15.00 uur hét live verslag van de 48e Halve Marathon van Egmond.

Vanuit jeeps en langs het parcours houden verslaggevers de tv-kijkers en radioluisteraars op de hoogte van alle ins en outs, van start tot finish. De presentatie is in handen van Adri Wittebrood en Monique Mol.

Frequenties

*TV: Ziggo kanaal 44 en KPN kanaal 1439.

*Radio: 105.9 FM, Ziggo kanaal 919, KPN kanaal 1193.

*Internet: www.rtv80.nl.

*App: download de RTV80 app om te luisteren en te kijken langs het parcours.

Sportverslaggever Adri Wittebrood in actie. (Bron foto: RTV80).
Adri Wittebrood en Aris Brandaris interviewen atleten. (Bron foto: RTV80)