EGMOND AAN DEN HOEF – Voor het kleinkunstpodium van Stichting Hafre blijft ruimte in Hoeve Overslot in Egmond aan den Hoef. Maar de Wunderkammer, inclusief het Schelpenkabinet, moet plaatsmaken voor een andere invulling dat huur gaat opleveren. De plannen maken onderdeel uit van de herontwikkeling van het Slotkwartier.

.
Het Slotkwartier, bestaande uit een raadhuis, schooltje, Slotweg 44 en de hoeve, wordt omgevormd tot een plaats waar bezoekers de geschiedenis van de Egmonder meekrijgen. Museum Huys Egmont wordt de centrale plek.

.
Eind volgende maand gaat het museum in het gerestaureerde raadhuis en schooltje open. In Slotweg 44, tussen het museum en de hoeve in, is ruimte voor kleinschalige horeca zoals een ijssalon of bakkerij. Dat zou gecombineerd kunnen worden met dagbesteding. De cultuurmakers van Hafre in Hoeve Overslot behouden dus hun plek. Egmonders streden eerder voor het behoud van de culturele ontmoetingsplek. Er ligt inmiddels een goedgekeurd bedrijfsplan klaar voor muziek, theater en film.

.
Maar voor het rariteitenmuseum Wunderkammer en het Schelpenkabinet valt het doek. NH Nieuws meldt dat wethouder Klaas Valkering laat weten dat met de beheerder geen overeenstemming is bereikt voor een passend plan. Valkering zegt zich te blijven inzetten om voor de collectie een andere plek te vinden. Voor de nog lege ruimtes in het Slotkwartier, inclusief Slotweg 44, komt een openbare inschrijving. Ondertussen wordt gestart met de verdere renovatie van de panden.