BERGEN AAN ZEE – Het dynamische salsa-kwartet Leticia y su Rumbadama geeft donderdag 12 juli het vierde concert in de zomerserie op donderdagavonden in het Vredeskerkje. Aanvang is 20.00 uur. De ‘Beatles van de Salsa’ wordt de geheel uit vrouwen bestaande formatie ook wel genoemd.

Door het hoge niveau van de individuele muzikantes én het stevige, compacte bandgeluid dat je krijgt wanneer je al jaren samenspeelt, klinkt dit kwartet als een achtmansformatie, in deze muziek een absolute pré.

Het ensemble speelt een breed spectrum: van ‘salsa dura’ tot ‘son cubano’, van opzwepende merengues tot romantische bolero’s. Heerlijke muziek die nog extra power krijgt door de aanstekelijke performance van deze top-‘salseras’.

Uniek zijn de vierstemmige vocale arrangementen van a-capella intro’s en gezongen ‘doowap’-mambo’s. Leticia Bal: conga’s, footpedals, zang, bandleader; Mick Paauwe: baby-bass, zang; Barbara Rana: piano, zang; Delia Gonzalez: leadzangeres, hand percussie.

Stuur voor info en kaarten reserveren een e-mail naar: kaartverkoop@kunstgetij.nl of bel 06-38149037. Kaarten zijn ook te koop in de winkel van de Eerste Bergensche Boekhandel en aan de zaal zolang de voorraad strekt.

Het volgende concert in de zomerserie is: Ernst de Corte zingt Jules de Corte – ‘Lied van mijn Vader’.