EGMOND AAN ZEE – De volgende fietstocht van FietsenaanZee wordt donderdag 9 juni verreden. Iedere tweede donderdag van de maand verzamelen de fietsers om 13.15 uur bij het ontmoetingscentrum aan de Voorstraat 82 in Egmond aan Zee. Deelname is gratis en iedereen is van harte welkom om mee te fietsen. Aanmelden is niet nodig.

Om 13.30 uur stappen de fietsers op voor hun tochtje door de natuur in en om Egmond. Vrijwilligers Reijnoud de Haan en Wanda van Leeuwen zorgen voor een mooie fietstocht van 25 tot 30 kilometer.

Zij vragen de fietsers zelf een duinkaart mee te nemen. Ook is het verstandig om wat drinken voor onderweg mee te nemen en een fiets reparatiesetje. In de natuur staan bankjes en is ruimte voor een korte pauze.

Ger de Haas van PostaanZee zegt: “Het is geen prestatietocht of een wedstrijd. Deelnemers zijn van harte welkom met fiets of E-Bike.

FietsenaanZee is vooral bedoeld om elkaar te ontmoeten en in beweging te zijn. Samen fietsen is gezond en gezellig.” De deelnemers verzamelen in het ontmoetingscentrum en krijgen uitleg over de route en de afspraken voor het samen fietsen.

De snelheid van fietsen is ongeveer vijftien kilometer per uur. Zo is er oog voor de natuur én voor elkaar. Aan het einde van de rit sluiten de fietsers bij PostaanZee af met koffie, thee en een praatje. Kijk voor meer informatie op www.postaanzee.nl.

Geef een reactie