BERGEN – Voor de laatste expositie van dit jaar werkt SchlessArt samen met Galerie MOA uit Maastricht. De opening, muzikaal omlijst door fluitiste Abbie de Quant, is zaterdag 6 oktober van 16.00 tot 18.00 uur bij SchlessArt aan Voert 18a.

Galerie MOA heeft enkele jaren geleden in Bergen aan Zee tijdens de Kunst10daagse al eens werk laten zien van de Parijse kunstenaar Yan Marczewski. Zijn schilderijen zijn abstract en vaak monumentaal, sober maar met een helder kleurpalet hetgeen zo karakteristiek is voor zijn werk.

Daarnaast vormen de beelden van Maastrichtenaar Den Bar een mooi tegenwicht.

Zijn beelden, groot of klein en meestal uitgevoerd in brons, aluminium of hout zijn krachtig en dynamisch waarbij het ritme van de elementen een belangrijke rol speelt.

Han de Vries was vóór hij zich op de beeldende kunst stortte een bekend musicus, eerste hoboïst van het Concertgebouw orkest en hij heeft tal van muziekprijzen op zijn naam staan zoals twee Edisons voor zijn cd-opnames.

Van hem zijn er naast een serie werken op papier tal van draadobjecten te zien, gracieus, lichtvoetig en met humor gemaakt. De expositie loopt tot en met zondag 28 oktober. Zie ook www. schlessart.nl, tel. 06-48978442.