BERGEN – Een kledinginzameling voor schoolkinderen en hun ouders in Oeganda vindt plaats op 12 april in de Petrus en Pauluskerk aan Dorpsstraat 20 in Bergen.

Dit is een actiedag van Sam’s Kledingactie die landelijk opereert om zoveel mogelijk kleding op te halen voor mensen die dit hard nodig hebben. Het doel is om kinderen, wanneer corona voor bij is, weer naar school te kunnen laten gaan. De honderden vrijwilligers van Sam’s Kledingactie verzamelen grotendeels het hele jaar door kleding en schoenen in voor het goede doel. Zij doen dit vanuit een depot aan huis of bij een bedrijf, school of kerk. 

De Sam’s vrijwilligers zijn op 12 april van 08.00 uur tot 12.00 uur aanwezig om goederen  – geheel coronaproof –  in ontvangst te nemen. Kapotte en vuile kleding, speelgoed en knuffels, handdoeken, kussens en dekbedden mogen zij niet aannemen.

Uw steun is onbetaalbaar

Kinderen die naar school gaan, ontsnappen uit de armoedecirkel en creëren een betere toekomst voor zichzelf, benadrukt de organisatie. “Met uw steun in de vorm van kleding en schoenen zorgt Sam’s Kledingactie er samen met Cordaid voor dat de kinderen na de heropening van de school (die dicht is vanwege conona) hier weer terugkeren. Hoe meer kinderen naar school toe gaan, hoe meer kans ze hebben op betaald werk en hoe beter hun toekomstperspectief wordt. En dit geven zij weer door aan hun kinderen. We hopen samen met u hiervoor te kunnen zorgen. Uw steun is onbetaalbaar.”

Zie ook www.samskledingactie.nl

Foto: Sam’s kledingactie