BERGEN – De lente begint in Nederland op 21 maart, maar bij de schaapskooi in Bergen is het zondag 20 maart al lente, want dan is het Lentefeest. Van 10.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom.

De ooien van de duinkudde hebben hun lammetjes dit jaar in de schaapskooi ter wereld gebracht en nu vieren we de komst van de nieuwe generatie.

Binnen een paar weken trekt de hele kudde naar het duin, om daar te gaan werken in opdracht van PWN én van de natuur.

Na hun luxe en verzorgde verblijf in de schaapskooi gaan ze onder leiding van de herders de duinvegetatie zowel verrijken als verarmen.

Zondag zijn er op het veld voor de Schaapskooi kramen met informatie over de natuur in de duinen en de rol die schapenbegrazing daarin speelt.

Er zijn activiteiten voor jong en oud, en wellicht wilt u een korte wandeling met een natuurgids maken. Kinderen kunnen zich buiten vermaken met zand (voor de kleinsten!) en water en met takken bij de bouwhoek.

Scorlewald verzorgt weer de catering, in samenwerking met de vrijwilligers, die koffie, thee en vruchtensap schenken, met daarbij een toepasselijke verrassing. En alles is bio/eko en overheerlijk.

In de bezoekersruimte presenteert IVN zich traditiegetrouw, dit jaar samen met de wolgroep.

Dit is een initiatief van de herder Marijke Dirkson met als doel de schoonheid en het nut van wol van het Kempisch heideschaap beter onder de aandacht te brengen en om de wol een toepassing te geven die het verdient.

Er zijn miniworkshops voor kinderen, waarin iets leuks van de wol wordt gemaakt. Zondag wordt net als vorig jaar de fotowedstrijd voor jong en oud gehouden; wie maakt de leukste, mooiste en meest originele foto dit voorjaar?

Wees welkom en kom vooral op de fiets.

Anders kan men parkeren op het onlangs vernieuwde parkeerterrein iets verder op de Zeeweg, bij de ingang van de Uilenvangersweg. Kijk voor meer informatie op www.schaapskooi-bergen.nl

Geef een reactie