EGMOND AAN ZEE – Plan Nederland hield op ijsbaan de Meent in Alkmaar een scholieren schaatsactie “schaatsen voor water’, hiermee steunen kinderen uit Nederland, kinderen in ontwikkelingslanden met een blijvende verbetering van de levensomstandigheden.

Basisschool de Driemaster uit Egmond aan Zee hielp hieraan mee. ‘Plan’ werkt aan betere hygiëne en geeft toegang tot veilig drinkwater door voorlichting, training en het aanleggen van drinkwatersystemen en andere sanitaire voorzieningen.

Het is heel belangrijk dat de kinderen op de scholen in deze ontwikkelingslanden schoon drinkwater krijgen. De actie op de Meent was een groot succes, velen hadden het schaatsen snel onder de knie, anderen probeerden het met een rekje.

De deelnemende kinderen hadden vooraf bij familie, ouders , oma’s en opa’s om sponsoring gevraagd voor een vast bedrag per rondje of per baantje.

Meester Edwin de Groot had met vele vrijwilligers zijn handen vol om sommige kinderen op de schaats te houden, iedere ronde moest er gestempeld worden, net als bij de Elfstedentocht, zo kon iedereen zijn ronden bijhouden.

Vorig jaar werd er voor Malawi 125.000 euro bij elkaar geschaatst door diverse scholen. Hoeveel het dit jaar zal zijn wordt later bekendgemaakt. Tekst: Cor Mooij