SCHOORL – Twee dagen genieten van de mooiste beeldende kunst, enthousiaste kunstenaars, tuinen, ateliers, galeries en andere fraaie locaties in de prachtige omgeving van Schoorl en Groet; dat kan allemaal zaterdag 9 en zondag 10 juni tijdens het weekend van Schoorlse Inspirerende Kunsten (SCHIK).

Behalve wandelend, fietsend of met de auto van expositie naar expositie kan men gratis gebruikmaken van de Zonnetrein die het hele weekend tussen 11.00 en 17.00 uur de SCHIK-route rijdt.

Alle locaties, gedurende het weekend herkenbaar aan de SCHIK-vlag, zijn vrij toegankelijk. In 2016 was de eerste editie van SCHIK. Ook de basisschoolkinderen uit Schoorl en Groet zijn nauw betrokken bij SCHIK. Typerend voor SCHIK is de interactie tussen bezoekers en de kunstenaars.

In totaal doen ruim zeventig kunstenaars mee aan SCHIK. Om eerst te ontdekken wat zij in huis hebben, kunnen bezoekers voorafgaand aan hun route een bezoekje brengen aan de overzichtstentoonstelling in De Blinkerd.

In de Blinkerd is zondag na afloop van SCHIK onder de “Vrienden van SCHIK” de verloting van een bijzondere zeefdruk van beroemd kunstenaar Corneille. Vriend van SCHIK worden kan al vanaf 15 euro per jaar.

Aanmelden kan via een berichtje met naam, adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer naar: info@schikinkunst.nl Kijk voor meer informatie op www.schikinkunst.nl en Facebook. Het SCHIK-weekend wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Bergen en het Prins Bernhard Cultuurfonds.