.
EGMOND AAN ZEE – Een grote wens van Museum van Egmond in Egmond aan Zee werd werkelijkheid op dinsdag 30 juni. Het schilderij ‘Vissersvrouwen’ arriveerde in het museum.

.
Het bedrijf Gul Verhuizingen haalde het schilderij op bij een particulier in Amersfoort. Rond 13.00 uur kwam de wagen van Gul aanrijden en werd het schilderij, goed verpakt, naar binnen gebracht. Daarbij waren vrijwilligers van het museum en persmensen aanwezig. Dames van de Klederdrachtgroep Egmond, gekleed als vissersvrouwen, maakten het plaatje compleet. Het schilderij ‘Vissersvrouwen’ hangt aan de muur en is goed zichtbaar na binnenkomst in het museum.

.
Carla Kager van Museum van Egmond dankt alle gulle gevers die de aankoop van het schilderij (25.000 euro) mogelijk maakten. De gemeente Bergen droeg bij aan de aankoop voor 12.500 euro.

“We gaan binnenkort alle mensen die doneerden uitnodigen op de koffie in het museum. Omdat we niet alle adressen bezitten van mensen die doneerden, is onze vraag aan hen om zich bekend te maken. Zo kunnen we iedereen op de koffie uitnodigen.”

.
Bovenste foto: Zo hing het schilderij bij de vorige eigenaar in Amersfoort. (Foto: Anton Gul).

Foto’s: RTV80.