EGMOND AAN ZEE – Het schilderij ‘Vissersvrouwen’ van Roeland Koning uit 1925 komt woensdag 30 juni naar het Museum van Egmond. Het Museum kocht het schilderij (ad. 25.000 euro) van een particulier in Amersfoort. 

.
Gul Verhuizingen uit Egmond aan den Hoef verplaatst het schilderij woensdag van Amersfoort naar het museum in Egmond aan Zee. Daar hangt het werk vanaf zaterdag 3 juli in de eerste museumzaal. Het schilderij is bij binnenkomst goed te zien. In deze zaal hangen overigens ook andere werken van Roeland Koning.

.
De aankoop van het schilderij ‘Vissersvrouwen’ was mogelijk dankzij financiële steun ad. 12.500 euro van de gemeente Bergen (dankzij een unaniem gesteunde motie van de gemeenteraad) en giften vanuit de gemeenschap.

.
Wethouder Antoine Tromp schonk symbolisch het geldbedrag op 21 juni. Voorzitter Jan Apeldoorn en Carla Kager van het museum kregen de cheque uitgereikt in een schepnet. Antoine Tromp: “Dit is een unieke kans die waarschijnlijk nooit meer voorkomt. Het werk laat op een unieke wijze een stukje geschiedenis zien van het vissersleven in Egmond aan Zee. Het schilderij heeft daarmee een grote cultuurhistorische waarde.”

.
Het museum is vanaf volgende week weer geopend. Publiek is dagelijks welkom van 14.00 uur tot 17.00 uur.