EGMOND AAN DEN HOEF – Galerie de Kapberg in Egmond aan den Hoef exposeert tijdens de laatste tentoonstelling van 2023 het werk van Inez Melessen, Linda Koopman en marijtje van der Horst.

Inez Melessen toont keramiek en weefsels in verschillende formaten. Het werk kan als een klein stilleven in een houten ‘kastje’ zijn gevat, of geëxposeerd worden als grotere individuele objecten. Geboeid door de natuur experimenteert de kunstenares met lichtinval, vorm en kleuren.

Linda Koopman exposeert foto’s in kleur en zwart-wit van diverse landschappen in de ons omringende polders. Ze legt vast wat er nu nog is te zien en wat behouden zou moeten blijven. Op de foto’s zijn mensen afwezig maar zij hebben deze landschappen wel vormgegeven. Naast de foto’s liggen details van de kaart van de Banne van Egmond uit 1665 van J.D. Zoutman.

marijtje van der Horst (zij kiest bewust voor de kleine letter m) exposeert panelen en geborduurde werken. Op panelen van lindenhout of bamboe schildert ze met ei- tempera, vaak gecombineerd met bladgoud. Ze is naast beeldend kunstenaar schrijver en dichter. Inspiratiebron voor haar werk is het onuitsprekelijke mysterie van het leven.

De tentoonstelling is te zien van tot en met 17 december. De galerie is open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Het adres: Slotweg 17 in Egmond aan den Hoef.