SCHOORL

Op 8 november verscheen het Jaarboek 2019 van de cultuur-historische vereniging Scoronlo. Vorig jaar is voor het eerst voor een andere opzet gekozen.
Het jaarboek heeft de periodiek vervangen die sinds 1989 werd uitgegeven.
Het eerste Jaarboek is goed ontvangen en Scoronlo hoopt dat dit nieuwe jaarboek weer in de smaak valt bij de geïnteresseerde in de geschiedenis van onze omgeving.
Het bijna honderd bladzijden tellende jaarboek, rijkelijk voorzien van afbeeldingen, is weer gevarieerd.

Het bevat artikelen over een kunstwerk van de Schoorlse kunstenaar Thijs Sterk, de vooroorlogse busondernemingen voor vervoer van Schoorl naar Alkmaar, een vergeten redder uit Camperduin, het ontstaan van de duinen, een club van motoracrobaten die landelijk shows gaf en het vreemdelingenverkeer vroeger tot omstreeks 1960.

Ook de vaste rubriek over de verdwenen panden ontbreekt niet.

Tot slot, een jeugdherinnering van een Schoorlaar van het feestelijk bezoek van de Alkmaarse schooljeugd aan onze duinen.

Behalve de uitgifte van een jaarboek organiseert Scoronlo lezingen en excursies en beheert ze in het Oude Raadhuisje in Groet een collectie van boeken, foto’s, kaarten en tijdschriften over de lokale geschiedenis. Geopend voor publiek elke dinsdag van 14:00 tot 16:30 uur. (m.u.v. de maanden juli en aug.)

In november krijgen de leden van Scoronlo het Jaarboek 2019 gratis thuisbezorgd.
Overige geïnteresseerden kunnen het jaarboek kopen voor € 19,50.
Verkoopadressen ga naar www.scoronlo.nl.