Hoe ziet een warmtepomp of infraroodverwarming eruit?

EGMOND AAN ZEE/ BERGEN – De showroom van Duurzaam Bouwloket staat donderdag 9 juni en zaterdag 11 juni op de weekmarkten in Egmond aan Zee en Bergen. In deze showroom is te zien hoe duurzame en energiebesparende maatregelen eruit zien en werken, zoals zonnepanelen en infraroodverwarming.

“Maar ook kleine maatregelen, zoals radiatorfolie, kunnen daar worden bekeken. Al met kleine stappen, zoals het aanbrengen van isolatie of door het beter gebruiken van de verwarming, kan op het energieverbruik worden bespaard”, aldus wethouder Erik Bekkering. De showroom staat er vanaf 09.00 uur. In Egmond aan Zee blijft de showroom staan tot 13.30 uur en in Bergen tot 15.00 uur.

‘Onafhankelijk advies’

Het Duurzaam Bouwloket is het energieloket van de gemeente Bergen. Inwoners kunnen hier terecht voor gratis en onafhankelijk advies over het energiezuinig, duurzaam en aardgasvrij maken van hun woning. Het Duurzaam Bouwloket heeft ook informatie in huis over de mogelijkheid van subsidie en financiering.

Vragen stellen

Wie op 9 of 11 juni niet in de gelegenheid is om naar de mobiele showroom te gaan, kan telefonisch of per e-mail vragen stellen. Het Duurzaam Bouwloket is bereikbaar via telefoonnummer 072-743 39 56 en per e-mail via info@duurzaambouwloket.nl. Andere optie is langskomen op woensdag 22 juni in Heiloo, waar de showroom bij winkelcentrum ’t Loo op de weekmarkt staat.

Zonnepanelenactie tot 1 juli

Op dit moment loopt er nog een lokale inkoopactie voor zonnepanelen. De adviseur van Duurzaam Bouwloket beantwoordt desgewenst vragen. Inschrijven kan via www.duurzaambouwloket.nl/bch-actie.

(Bron foto: Duurzaam Bouwloket)