EGMOND AAN ZEE – Na een moedige strijd is Siem Hopman overleden. Hij was voor iedereen een rots in de branding, KNRM, Radio’80, Le Champion, loopgroep De Klok en koster in de rooms-katholieke kerk. Hoewel men wist dat er geen beterschap meer mogelijk was, valt dit verlies erg zwaar en wenst een ieder Rietje, (klein)kinderen, verdere familie en vrienden veel sterkte met dit grote verlies.

Siem was met hart en ziel een echte KNRM’er. Tot aan zijn overlijden was hij betrokken bij het reilen en zeilen van KNRM Station Egmond aan Zee.

Met een uitermate lange en indrukwekkende staat van dienst van bijna 55 jaar, waarvoor Siem Koninklijk is geridderd in de Orde van Oranje Nassau en diverse andere onderscheidingen heeft ontvangen, was hij een boegbeeld voor het station Egmond.

Voor RTV80 was hij naast een vast luisteraar, ook medewerker van de uitzendingen van het jaarlijkse sportweekend voor zowel de Mountainbikerace Egmond-Pier-Egmond als de Halve Marathon waarvoor hij onder andere namens Le Champion de deelnemerslijsten aanleverde.

Tijdens de laatste Halve Marathon van Egmond werd zowel tijdens de persconferentie van Le Champion, als tijdens de uitzendingen van RTV80 stil gestaan bij het vele werk wat Siem heeft gedaan voor de Halve Marathon van Egmond.

Zondags voor de start kreeg hij bezoek van Cees Pronk en Gerard Nijboer bij hem thuis.

Geef een reactie