BERGEN – Een cultuurgemeente zonder volwaardig muziekeducatie-centrum? Dat kan eigenlijk niet, zo stelt de afgelopen week officieel opgerichte Stichting SIMEON. De Stichting wil dat er in Bergen een ‘knettergoeie muziekschool’ komt.

In de muziekschool moeten jong en oud elkaar kunnen ontmoeten. Verder wil de stichting dat hier kwalitatief zeer goed muziekles wordt gegeven en daarnaast moet er ruimte zijn voor samenspel en optredens.

SIMEON moet meer worden dan een muziekschool voor de drie dorpskernen, schrijft het stichtingsbestuur in haar conceptplan. ‘Een plek waar je naast het leren van de basisvaardigheden ook terecht kunt voor ontwikkeling en inspiratie. Denk onder meer aan componeren, songwriting, creatief ondernemerschap en produceren.’

De kersverse stichting bevindt zich nog in de aanloopfase, maar wil zo snel mogelijk aan de slag met docenten, de gemeente, KunstenaarsCentrumBergen (KCB) en zoveel mogelijk andere spelers in het culturele veld in de gehele gemeente Bergen. Dit om de ‘brede’ muziekschool op poten te krijgen. De eerste contacten hiervoor zijn al gelegd. 

Bestuur

Het bestuur van SIMEON bestaat uit Janneke Koch (projectinitiator, projectleider, bestuurder/manager/onderwijsadvies), Peter van Vleuten (singer-songwriter, schrijver, eigenaar Songwriterschool), Bas Buissink (slagwerkdocent in Bergen, componist, lid KCB), Linda Gelauff (dirigent, arrangeur, muziekdocent in Bergen) en Hans Haring (onder andere vicevoorzitter KCB, oud-gemeenteraadslid).

Volgens het stichtingsbestuur steunen inmiddels twintig vertegenwoordigers van de muziek- en cultuursector in de gemeente Bergen het initiatief van SIMEON. De organisatie verwacht dat dit aantal de komende tijd gaat toenemen.

Foto: Het bestuur van SIMEON tekende op 26 september de oprichtingsakte bij Overwegend Notariaat in Egmond aan den Hoef. Van links naar rechts: Hans Haring, Linda Gelauff, Janneke Koch, Peter van Vleuten en Bas Buissink. (Bron foto: Stichting SIMEON)