BERGEN AAN ZEE – De zomerse avondserie in het Vredeskerkje in Bergen aan Zee gaat nog door in de herfst: woensdag 20 september presenteert het Simone Honijk Kwartet de nieuwe cd: ‘From this moment on’. Aanvang concert 20.00 uur, zaal open 19.30 uur.

‘Honijk is een laatbloeier maar klinkt evenals haar begeleiders gepokt en gemazeld in het jazzrepertoire. Naast werken van Gershwin, Porter, Kirkland en Fischer brengt het kwartet een handvol composities van pianist Dirk Balthaus, contrabassist Thomas Winther Andersen en Honijk.

Heerlijk spel van Balthaus ligt ten grondslag aan de organische begeleiding van het trio, met een gastrol voor trompettiste Ellister van der Molen die met haar solo’s extra dynamiek aanbrengt in de ontspannen uitgevoerde songs. Honijk ‘timed’ heel natuurlijk en komt vooral in het midden en laag goed uit de verf.

Een fijn optreden voor liefhebbers van traditionele jazz, niet in de laatste plaats vanwege de uitstekende en goed op elkaar ingespeelde muzikanten die Honijk om zich heen wist te verzamelen’ (aldus Jazz Magazine).

Simone Honijk zang, Dirk Balthaus piano, Thomas Winther Andersen contrabas, Niek van Wiggen slagwerk. Gastsoliste: Ellister van der Molen trompet/bugel.

Info en reserveren: kaartverkoop@kunstgetij.nl of 06 50584308 of bij de Eerste Bergensche Boekhandel en, indien nog voorradig, ook aan de zaal. Kijk voor info op www.kunstgetij.nl. Volgende concert in het Vredeskerkje: 4 oktober swing-folkband Unicorn.