EGMOND AAN DEN HOEF – Ook dit jaar zal de Sint samen met zijn Pieten weer zijn feestelijke intocht in Egmond aan den Hoef maken, op zondagmiddag 25 november. Natuurlijk begeleidt de fanfare van Lamoraal hen weer bij de optocht.

De intocht door het dorp vertrekt om 14.15 uur bij het Dorpshuis en gaat dan via de Julianaweg, de Schoolstraat en de Slotweg. Daarna linksaf over de Herenweg naar de Mosselaan en rechtsaf via de Bisschopskroft. Dan gaat de optocht terug via de Mosselaan, de Dorpskroft en de Herenweg naar de Julianaweg.

Ongeveer rond kwart voor drie zal de Sint weer bij het Dorpshuis op het Hanswijk aankomen. De Sint heeft gevraagd of de kinderen langs de route op die dag hun vlag willen uithangen, want dat vindt hij zo’n feestelijk gezicht.
Feest in het Dorpshuis

Aansluitend op de optocht is er van 15.00 tot 16.00 uur in het Dorpshuis Hanswijk een feestprogramma. Dit programma is speciaal bedoeld voor alle jonge kinderen tot en met groep 5 van Egmond aan den Hoef. De Sint hoopt dat al die kinderen kunnen komen en dat ze alvast veel oefenen met het zingen.

In de zaal is beperkt plaats voor begeleidende ouders. Verder mogen in verband met de veiligheid kinderwagens of buggy’s niet in de zaal. Aanwezigen kunnen deze in een aparte zaal van het Dorpshuis ‘stallen’.

Bij slecht weer vervalt de optocht. Het feestprogramma in het Dorpshuis gaat onafhankelijk van de weersomstandigheden altijd door.