EGMOND – Na een geweldige Intocht kan Sinterklaas lekker uitrusten in het Sinterklaashuis wat dit jaar is ingericht bij De Bikkerij in Egmond aan den Hoef.

Hij heeft daar een hele molen tot zijn beschikking, waar hij alle grote en kleine bezoekers uit de hele omgeving en van nog verder weg kan ontvangen.

Door de week is hij heel druk met het bezoeken van scholen, ziekenhuizen en bijslapen van de nachtelijke drukte op de daken, maar in het weekend zit hij lekker in zijn eigen stoel klaar om iedereen een handje te geven.

De Sint zei dat de molen gewoon open was, dus dat, ook als hijzelf er niet is, iedereen rustig kan kijken hoe het er uitziet in zijn woonkamer, en zijn slaapkamer, en zijn badkamer.

Zou Sinterklaas liever in bad gaan of liever onder de douche? En hoe verzorgt hij zijn baard? En heeft hij ook een knuffelbeest op zijn bed?

Maar ook al is Sinterklaas niet altijd aanwezig, er zijn altijd wel Pieten die kunnen spelen met de kinderen.

Ze kunnen alles vertellen over hoe het in zijn werk gaat met pepernoten bakken, en kadootjes inpakken,

Maar dat niet alleen, ze vragen waarschijnlijk ook wel hulp van de kinderen bij al dat werk! en ook mogen de kinderen zelf hun kookkunsten laten zien met taaipopjes versieren.

En als ze er dan toch zijn, kunnen ze meteen stiekum even kijken in de slaapkamers van de Pieten, en kijken of badkamer net zo netjes is als die bij hunzelf thuis.

Vergeet je niet een mooie tekening mee te nemen voor Sinterklaas? Het liefst eentje met de Staf er op!

Het Sinterklaashuis is elke dag open van 11.00 tot 16.30 uur. De entree is € 3,00.
Adres:
Achter Restaurant De Bikkerij
Egmonderstraatweg 34
1934 AD Egmond aan den Hoef
www.sinterklaashuisbergen.nl

Geef een reactie