EGMOND AAN ZEE – Sinterklaas bezocht zaterdagmiddag Egmond aan Zee. Dit was zijn eerste bezoek dit jaar aan de gemeente Bergen.

Ondanks de regen kwamen veel kinderen, vaak met hun ouders, naar het strand om de sint te zien aankomen. Sinterklaas en zijn Pieten legden het laatste stuk over het stand af, staande op de reddingboot Adriaan Hendrik. Ze kregen daarbij begleiding van vrijwilligers en voertuigen van de KNRM en de Egmondse Reddingsbrigade.

Kinderen begroeitte de Goedheiligman enthousiast bovenaan de strandafgang.

Voordat de sint en Pieten hun tocht naar het Eymaplein begonnen, bedankte Sinterklaas de vrijwilligers die lange tijd in de regen hun bijdragen hadden geleverd. Begeleid door de Pieten, Pepernotencrew, brandweer en Reddingsbrigade liep het gezelschap door de Voorstraat.

Ondanks de regen was er voldoende tijd om iedereen te begroeten. Bij het Eymaplein ging de ontmoeting met de kinderen niet door, vanwege het slechte weer. Wel kregen de bewoners van de Prins Hendrik Stichting bezoek. Zij zaten in de hal al te wachten op wat komen ging. Er klonken sinterklaasliedjes en de Pieten strooiden met strooigoed.

Daarna startte rond 16.00 uur een feest in Sporthal de Watertoren voor alle kinderen uit Egmond aan Zee tot en met groep 4.

(Foto’s: ¬©Rob Glas).

(Foto’s: RTV80).