BERGEN AAN ZEE – In de serie zomerconcerten in het Vredeskerkje in Bergen aan Zee treedt woensdag 31 augustus vanaf 20.00 uur Skotwal op. Een mooie kans om de mannen mee te maken in een prachtige omgeving.

Met een landelijke platendeal en een nominatie voor de Rabobank Cultuurprijs op zak is het natuurlijk mogelijk dat Skotwal zijn horizon wat gaat verbreden. Er verschijnen al steeds wat grotere zalen op de toerkalender en er ontstaat nu ook interesse in andere delen van het land.

Uiteraard gaat Skotwal het avontuur niet uit de weg. Toch koesteren de mannen ook de intiemere optredens. “Als je het publiek in een grote theaterzaal mee krijgt is dat natuurlijk prachtig”, zegt zanger-gitarist Theo Dronkert.

“In de wat minder grote zalen is het gevoel anders. Je maakt directer contact met het publiek en ook dat is mooi om mee te maken. ”Met de Amerikaanse country als voorbeeld brengt Skotwal liedjes in het West-Fries.

De driemansformatie durft ze zonder opsmuk uit te voeren, maar kan ook uitpakken met meerstemmige zang en uitgekiende arrangementen op diverse instrumenten.

Van bekende en minder bekende nummers van bijvoorbeeld Johnny Cash, Steve Earle, Rolling Stones en Bob Dylan maakt Skotwal vertalingen in de taal van hun eigen streek.

Uiteraard komt in hun teksten de nodige humor aan bod, maar ook de serieuze zaken gaat Skotwal niet uit de weg.

Een avond Skotwal betekent herkenning, ontroering, nostalgie, plezier en vooral heel veel goudeerlijke mooie muziek. Skotwal bestaat uit de gebroeders Theo en Wigert Dronkert (zang en gitaren) en Theo de Jong (mandoline, zang en traptrommel).

Het kerkje is open vanaf 19.30 uur. Toegang € 15,- (Vrienden Vredeskerkje € 12,50). Reserveren en info: kaartverkoop@kunstgetij.nl of 072 5895003. Kaarten ook aan de zaal.

Geef een reactie