EGMOND AAN DEN HOEF – Ook het komend weekeinde zit het Slotkwartier in Egmond aan den Hoef weer vol met plezier voor jong en oud. Allereerst is er in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 augustus ‘Slapen op het Slot’.

Tijdens deze spannende kinderactiviteit mogen kinderen van de bovenbouw, samen met een ouder, voor het eerst in 450 jaar weer slapen op het kasteelterrein.

De eigen tentjes kunnen vrijdagavond vanaf 19.00 uur opgebouwd worden, onder het toeziend oog van een echte ridder! Je moet je hier wel voor hebben opgegeven, maar dat kan nog op www.slapenophetslot.nl . Zaterdagochtend wordt een middeleeuws ontbijt verzorgd door Paul en Miriam van Café ’t Slot.

Hierna worden de tentjes weer afgebroken en zal alles in gereedheid worden gebracht voor het Zottegems Bierfestival. Dit spektakel is op zondag (12 augustus) op het pleintje voor bezoekerscentrum Huys Egmont.

De gezelligheid wordt hierbij verhoogd door een spetterend liveoptreden van The Ashgrove. Hun vette polderblues zal heerlijk klinken bij een goed glas bier, dus kom vooral even kijken en luisteren.

Het festival begint om 12.00 uur ’s middags en de toegang is gratis. De organisatie van beide evenementen is in handen van Stichting Historisch Egmond in samenwerking met Café ’t Slot en maken deel uit van het Lamoraaljaar programma.