EGMONDEN/ HEILOO – Naar aanleiding van de huidige weersvoorspellingen en de afgifte van code geel door het KNMI, neemt sportorganisator Le Champion voor vandaag (vrijdag) voorzorgsmaatregelen. De sportorganisator kiest hiervoor om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen.

Ondanks de voorspelling van harde wind en regen gaat de Fjoertoer Egmond dus door, maar met aanpassingen.

Vrijdag liet Le Champion het volgende weten. “Het stuk parcours dat via het strand loopt, wordt uit voorzorg uit de routes van vandaag gehaald. We passen de route richting de finish aan. De wandelafstand zal in totaal 1 kilometer korter zijn. De kunstwerken die op het strand zouden worden tentoongesteld, worden op andere delen van de routes geplaatst.”

“Enkele kunstwerken en lichtacts kunnen vanavond helaas niet worden tentoongesteld, omdat deze niet bestand zijn tegen de harde wind. Dit geldt ook voor het podium bij de start.”

“Je mag een kortere afstand wandelen, met een minimum van 12 kilometer. Wisselen naar de Family Fjoertoer van 6 kilometer is niét toegestaan. Je kunt wandelen met je huidige stempelkaart, je hoeft dus niet langs de helpdesk om je stempelkaart te wisselen. Je start dan in de eerste startgroep van jouw ‘nieuwe’ afstand. Die zijn als volgt: 

  1. 16 km: 16.10 uur
  2. 12 km: 18.15 uur

“Alle drie de routes (12, 16 en 20 kilometer) hebben enkele kilometers tegenwind in de polder. Bereid je hierop voor. De wind zal vanaf 18.00 uur in kracht gaan afnemen, maar het blijft met windkracht 6 flink waaien. Houd hier rekening mee. De Family Fjoertoer bevindt zich meer in bewoond gebied en wandelt dus beschutter.”

“Omdat de zaterdag is uitverkocht is het helaas niet mogelijk om in plaats van vandaag (vrijdag) morgen (zaterdag) te starten.”

“Zorg dat je goed gekleed bent tegen eventuele regen en bereid je alvast voor op een stevige wind. Wij verwelkomen je graag in Egmond aan Zee!”

Zie ook de website over de Fjoertoer.