BERGEN NH – Een bijzonder moment op vrijdag 14 januari in Museum Kranenburgh in Bergen. Directeur Mariette Dölle gaf de sleutel van het museum over aan het kersverse directieteam van Museum Kranenburgh.

Dit team bestaat uit artistiek leider Colin Huizing en zakelijk directeur Adriana Gonzalez Hulshof. Zij volgen daarmee Mariette Dölle op die sinds 2016 algemeen directeur was van Kranenburgh. 

Colin Huizing

Colin Huizing heeft ervaring als curator en producent van tentoonstellingen en adviseur voor het Mondriaan Fonds. Hij werkte als senior conservator voor het Stedelijk Museum Schiedam en was co-curator van de Nederlandse inzending voor de Biënnale van Venetië 2015: herman de vries – to be all ways to be. De afgelopen twee jaren adviseerde Colin Museum Kranenburgh over het tentoonstellingsprogramma en was hij samensteller van de tentoonstellingen Lucht (2020).

Adriana González Hulshof

Adriana González Hulshof was oprichter en directeur van Amsterdam Art Weekend. Ook verdiende zij haar sporen in het internationale culturele veld, mede op het vlak van culturele partnerships, fondsenwerving en publieksbereik. “Ik verheug me erop om samen met de artistiek leider en het team de ambities van Museum Kranenburgh te realiseren en uit te bouwen. Ervoor te zorgen dat het museum floreert en dat zo veel mogelijk mensen van alle leeftijden en achtergronden kunnen genieten van de tentoonstellingen en activiteiten van Kranenburgh.

Museum Kranenburgh wenst hen, ook op de eigen Facebookpagina, veel succes toe.

Van links naar rechts: Colin Huizing, Adriana González Hulshof en Mariette Dölle