BERGEN – Begin februari start de sloop van het voormalige wijkcentrum op het Tuin- en Oostdorpterrein in Bergen. Op het terrein komen twintig sociale huurwoningen van Kennemer Wonen en een nieuw wijkcentrum. Na de sloop wordt het terrein bouwrijp gemaakt, meldt wethouder Klaas Valkering.

Het gaat om het gebied tussen de Kogendijk, Jaap Weijandweg en de Achterweg. Het T&O-gebouw is medio januari leeg opgeleverd door de huurders en gebruikers. De sloop en het bouwrijp maken van het terrein duren tot en met eind maart. Dat betekent onder andere het slopen van het gebouw, het slopen van de skatebaan en verhardingen, het kappen van bomen en het verwijderen van de begroeiing. Kennemer Wonen, verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van de woningen en het nieuwe wijkcentrum, start daarna met de bouwwerkzaamheden.

‘Tijd voor resultaat’

Wethouder Klaas Valkering: “Het is tijd voor resultaat. Met alle voorbereidingen die tot nu toe zijn getroffen zorgden we voor rust voor de gebruikers van het T&O-gebouw die bang waren dat het buurthuis zou verdwijnen. We zorgen door voor resultaat voor die mensen uit Bergen die al zolang op een betaalbare woning wachten.”

Valkering verwacht dat de bouw medio 2022 kan starten.

Toekomstige kijk op het T&O-terrein (Bron afbeelding: Gemeente Bergen)
Toekomstige woningen op het T&O-terrein (Bron afbeelding: Gemeente Bergen)