BERGEN – De gemeente Bergen zoekt unieke, creatieve en ondernemende exploitanten voor de panden in het Slotkwartier in Egmond aan den Hoef. Het gaat om Slotweg 42 en 44; Hoeve Overslot en voormalige woning. De inschrijving start op 8 november en sluit vijf weken later.

De gemeente startte vorig jaar met de herontwikkeling van het historische Slotkwartier. Volgens de gemeente is dit een aantrekkelijke plek waar bezoekers komen om iets mee te krijgen van de bijzondere geschiedenis. Na jaren van planvorming is gestart met de herontwikkeling. De restauratie van de voormalige school en raadhuis is inmiddels voltooid. Deze hebben als cultuurhuis een belangrijke functie in het vertellen van de verhalen over het gebied en de historie.

De selectie voor deze horecaondernemers gebeurt via een publieke inschrijving. Hiervoor is een selectieproces opgesteld. Deze is te vinden in de ‘Selectieleidraad inschrijving Slotweg 42 en 44 Egmond aan den Hoef’. Hierin staan onder andere de gewenste functie, kijkdagen en indieningseisen. 

Het document is te downloaden op www.bergen-nh.nl/slotkwartier.Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met projectleider John Holtrust-Westerbeek via j.holtrust@boei.nl.

Een stukje Slotkwartier op de foto (Bron foto: Gemeente Bergen)