BERGEN – Van vrijdag 19 tot en met zondag 21 augustus vindt het slotweekend plaats van Zomer aan de Roosloot (ZADR). Zoals bezoekers omschreven: “de grappige, verfrissende, serene, vragen-oproepende, feestelijke” expositie aan de Voert in Bergen.

Na zes dynamische weekenden met wisselende opstellingen, intrigerende kunstwerken en enthousiaste bezoekers sluit de kunstmanifestatie af met een finale expositie.

Voor iedereen die nog niet geweest is een laatste kans, voor anderen nog een laatste keer, om te komen kijken.

Er is werk te zien van alle deelnemende kunstenaars. Ook nu zal curator Pé Okx weer een spannende opstelling maken waarbij de foto’s, beelden, installaties en objecten verrassende relaties met elkaar aangaan. Werk dat elkaar aanvult, maar dat ook schuurt of relativeert.

Zo maakte Marc van Vliet, bekend van Terschellings Oerol festival, speciaal voor ZADR een nieuwe installatie: in een platte bak met olie trekt een vogelveer sporen. Zijn tegenpool Jeroen Huisman raakt met kinetische objecten aan de lichte en humorvolle kant van kunst.

Daarnaast is werk te zien van PolakVanBekkum, Liesbeth van Woerden, Guda Koster, Frans Huisman (D), Pé Okx, Petra van der Steen, Krüger / Prothmann (D). Een aantal kunstenaars zal op de laatste zondag aanwezig zijn.

Openingstijden: vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 augustus van 12.00 tot 17.00 uur. Locatie: Voert 18A, 1861 PE Bergen. Kijk voor actuele informatie op www.zadr.nl of facebook/zomer aan de roosloot.

Geef een reactie