BERGEN – Wereldwijd is het zaterdag 9 april Slow Art Day, een dag om langzaam naar kunst te kijken. Ook in Kranenburgh kan dat. Bij een aantal kunstwerken op de tentoonstelling Silence out loud van Joost Zwagerman staan stoelen met een opdracht en een kookwekker.
Blijf vijf tot tien minuten zitten en kijk wat er gebeurt.

Wie liever slow wil kijken met een groep kan om 11.00 uur terecht voor een sessie onder leiding van een museummedewerker. Het KRANCafé biedt een slow food bulgur salade; om in sfeer na te praten.

De Slow Art Day-activiteiten zijn gratis. Slow Art Day is een wereldwijd evenement met een simpele missie: meer mensen laten zien hoe het is om naar kunst te kijken en kunst te ontdekken. Uit onderzoek blijkt dat bezoekers gemiddeld maar een paar seconden voor een kunstwerk staan.

Soms bestuderen ze het kaartje met de titel en de naam van de kunstenaar langer. Wat gebeurt er als je meer tijd neemt? Grote kans dat je meer ontdekt en andere dingen ziet. En ook: dat je naar kunst kan kijken zonder expert en zonder enige kennis.

Kunst gaat niet over feitjes. Benieuwd? Doe mee aan de Slow Art Day en bezoek op 9 april allerlei vormen van stilte op de tentoonstelling van Joost Zwagerman in Kranenburgh.

Aanmelden voor de sessie om 11.00 uur kan via educatie@kranenburgh.nl. Deelnemers dienen alleen entreekosten te betalen.

Geef een reactie