BERGEN – Na het herstellen van de Sparrenlaan en het opknappen van het ‘Boschplein’ tegenover Duinvermaak, zijn nu andere oude lanen in het Bergerbos aan de beurt voor onderhoud.

Komende tijd worden de Kerkelaan, Guurtjeslaan, Jan Willemlaan, Vinkenbaan en de Slangenlaan gesnoeid Het snoeien van bomen en struiken is nodig omdat de paden langzaamaan dichtgroeien, waardoor het strakke karakter van de oude lanen zoek raakt.

De lanen zijn in de 17e eeuw. als rechte paden (met uitzondering van de Slangenlaan) aangelegd, soms met en soms zonder laanbomen erlangs. Om dit patroon van lanen in stand te houden, moet PWN van tijd tot tijd ingrijpen.

Bovendien zijn de Kerkelaan, Guurtjeslaan, Jan Willemlaan en Vinkenbaan aangewezen als paden die te allen tijde toegankelijk moeten zijn voor hulpverlening. Brandweer en ambulance moeten zich bij calamiteiten over deze paden kunnen verplaatsen. Op dit moment zijn delen van die paden echter te krap voor grotere voertuigen.

Een snoeibeurt zorgt voor de benodigde verbreding.
De snoeiwerkzaamheden die worden uitgevoerd bestaan uit het afzagen van laaghangende takken en het verwijderen van kleine boompjes en struiken binnen het profiel van het pad. Hier en daar zal ook een boom worden weggehaald.

Geef een reactie