EGMOND AAN ZEE – Gemeente Bergen heeft, net als elke gemeente in Nederland, de opdracht vanuit het Rijk om meer vergunninghouders te huisvesten. In haar zoektocht naar een oplossing, kwam zij in contact met Kennemer Wonen.

Kennemer Wonen wil sociale huurwoningen ontwikkelen op de locatie van het voormalige uitvaartcentrum aan de Plevierenlaan in Egmond aan Zee. Het gehele traject om zo’n plan te realiseren duurt minimaal vijf jaar.

In de tussentijd wil Kennemer Wonen het huidige gebouw niet leeg laten staan en pakt de sociale huisvester graag haar maatschappelijke rol. Onderdeel daarvan is het huisvesten van vergunninghouders.

De woningcorporatie heeft daarom een vergunning bij de gemeente aangevraagd om het pand om te mogen bouwen naar zeven kamers voor vergunninghouders. Het gaat om een tijdelijk gebruik voor maximaal vijf jaar. Daarna zal er gestart worden met de nieuwbouw.

Op 18 augustus 2016 is bij de gemeente Bergen een vergunning aangevraagd voor de tijdelijke huisvesting van zeven vluchtelingen met een verblijfsvergunning aan de Plevierenlaan 1.

Het gaat om een aanvraag tot het tijdelijk omzetten van het gebruik van het bestaande uitvaartcentrum – de bestemming is nu nog maatschappelijk – in een woonbestemming. De bewoners zullen de keuken en badkamer met elkaar delen. De gemeente neemt binnen acht weken een besluit over deze aanvraag.

Als de vergunning wordt afgegeven, kan nog dit jaar met de verbouwing worden gestart. Het gebouw kan dan volgend jaar klaar zijn voor de vergunninghouders. De situatie is tijdelijk en voor een termijn van maximaal vijf jaar.

In de tussentijd wordt een plan ontwikkeld voor sociale huurwoningen. Dit gebeurt in samenspraak met de omgeving.

Geef een reactie