BERGEN NH – GroenLinks-raadslid Solita Groen-Bruschke stopt met haar raadswerk vanwege drukte op haar werk. Dat schrijft ze aan haar collega’s uit de politiek. Groen-Bruschke neemt tijdens de gemeenteraadsvergadering van 6 juli voor de laatste keer zitting in de gemeenteraad.

Het GroenLinks-raadslid werkt sinds kort als commissiegriffier voor de gemeente Heemstede. ‘Dat is een mooie baan die meer van me vraagt en ook regelmatig in de avonduren beschikbaarheid vereist’, schrijft ze in een brief aan haar politieke collega’s. Voor haar is deze betrekking niet te combineren met het goed uitvoeren van het raadslidmaatschap.

Ze schrijft: ‘Na meer dan tien jaar komt er daarom een einde aan. Ik neem afscheid met het goede gevoel dat ik het werk weliswaar zal missen, maar dat ik het in goede handen achter laat. Onze gemeente en haar inwoners zijn prachtig. Koester ze!’

Belangrijk en interessant

Solita Groen-Bruschke werkt sinds 2013 voor GroenLinks in Bergen. In oktober 2014 startte ze als raadslid voor deze fractie, als opvolger van Monique van Orden. Zoals dat geldt voor de meeste raadsleden, combineert ze haar werk met haar politieke werk voor de gemeente. Voorheen werkte ze in de lokale journalistiek en in de zorg. Ook verhuurde ze vakantieappartementen.

Groen-Bruschke benadrukt dat het raadswerk belangrijk is en nuttig om te doen. “Ik zou willen dat meer mensen zich betrokken zouden voelen bij de politiek en het raadswerk zouden oppakken. Want het gaat echt om belangrijke dingen en het is interessant. En je hoeft er echt geen professor voor te zijn om het op te pakken. Het werk is te snappen, juist ook omdat de ambtenaren veel kennis hebben en aan ons overdragen.”


Foto. ‘Solita Groen-Bruschke, hier te zien in een aflevering van de RTV80 tv-uitzending ‘De Stemming in de Raad’ van 6 juli 2020. Hierin peilde de omroep de stemming in de gemeenteraad en onder de inwoners op straat. De gemeenteraad ging toen met zomerreces. Een mooi moment om even terug te blikken op het afgelopen politieke jaar. Programma’s van De Stemming terugkijken kan op YouTube. (Tekst: Evert Visser/ RTV80. Foto: RTV80).