BERGEN Museum Kranenburgh ontvangt een aantal keren per jaar bekende schrijvers en dichters die tijdelijk in het beroemde Adriaan Roland Holsthuis in Bergen verblijven. Op woensdag 27 maart verwelkomt Kranenburgh schrijver Sophie Zijlstra (1967).

Tijdens haar hoogstpersoonlijke rondleiding voor bezoekers reflecteert zij op de tentoonstellingen en vertelt zij over haar werk en haar bijzondere verblijf in Bergen. Sophie Zijlstra studeerde aan de Schrijversvakschool in de richting proza.

Later studeerde ze Chinees, woonde ze enige tijd in Kaapstad en werd ze reisleidster. Enkele jaren geleden koos ze definitief voor het schrijven. Ze debuteerde in 2007 met het op historische feiten gebaseerde roman Mevrouw Couperus.

Haar tweede roman, Potifars vrouw, werd eveneens zeer lovend besproken. In 2012 volgde Margot, een boek over het leven van de zus van Anne Frank. Haar laatste boek verscheen in 2016.

De verlossing van Liesbeth Bede is een moderne feministische roman met een knipoog. Sophie Zijlstra is eveneens docent Chinees en prozaschrijven. Het Schrijversloopje duurt van 12.30 tot 13.00 uur. Toegang gratis voor museumbezoekers.