EGMOND-BINNEN – De ruimte voor de deur van jongerencentrum JOEB en dorpshuis De Schulp in Egmond-Binnen krijgt momenteel een opknapbeurt.

.
Op dit moment (half oktober) komen er speel- en beweegtoestellen te staan op het grasveld naast JOEB. Een speelhuis om in te klimmen, het frame voor een schommel en staanders voor de kabelbaan staan er al. Later komen hier Calisthenics-toestellen bij, evenals bankjes met beweegelementen voor senioren. “Zo is er straks een mooie beweeg- en speelplek gerealiseerd voor jong en oud”, post jongerenwerker Mireille Otto enthousiast op Facebook. Inwoners kunnen de speel- en beweegtoestellen overigens nog niet gebruiken omdat eerst gras wordt gezaaid rondom de toestellen. Dit gras heeft zes tot acht weken nodig om aan te sterken, meldt Mireille Otto. Zodra de bouwhekken weg zijn en de toestellen zijn afgemonteerd, kan iedereen die dat wil spelen en bewegen.

.
Wethouder Erik Bekkering van de gemeente Bergen zorgde donderdagmorgen 14 oktober voor een officieel moment. Volgens Jongerenwerk Bergen een bewijs van een unieke en succesvolle samenwerking in Egmond-Binnen.

Voor de speel- en beweegtoestellen zijn verantwoordelijk Dorpsbelangen Egmond-Binnen, JOEB, Alkmaar Sport, Sociaal Team Egmond, De Schulp en de gemeente Bergen. Daarnaast alle betrokken inwoners van Egmond-Binnen die meedachten over de aan te schaffen toestellen. Mireille Otto: “Dat is een perfect voorbeeld van een mooie term: participatie!”

(Bron foto’s: Jongerenwerk Bergen).