CAMPERDUIN – Stichting CAZ heeft afgelopen maanden – bovenop het bedrag van 92.200 euro, beschikbaar gesteld door de Rabobank, gemeente Bergen, provincie en ondernemers in Camperduin – nog eens ruim zevenduizend euro opgehaald met een crowdfundingsactie.

De inzameling is om een speelschip op het strand van Camperduin te realiseren. Veel lokale bewoners en ondernemers uit Schoorl zijn enthousiast over het idee en hebben een donatie gedaan.

De stichting, vormgegeven door verschillende ondernemers uit Camperduin, heeft nu bijna het gehele benodigde bedrag bij elkaar. Alle deelnemers aan de crowdfundingsactie hebben uiteindelijk ook gestemd op het winnende ontwerp.

Met een grote meerderheid is gezamenlijk gekozen voor het speelschip ontworpen door ABC speeltoestellen. Dit exemplaar van ruim dertig meter lang, vijf meter breed en zes meter hoog heeft speelwaarden als; speel- en klimnetten, Tibetaanse hangbruggen, glijbanen, stuurwiel en kanonnen.

Daarnaast wordt er een app ontwikkeld voor spel en educatie rondom het schip. De stichting heeft in overleg met het Hoogheemraadschap en de gemeente Bergen gekozen voor een locatie op het strand van Camperduin.

De keuze is gevallen op een plek aan de noordkant van de lagune van Camperduin. Joost Botman, bestuurslid van Stichting CAZ, is blij met de samenwerking met de overheidsinstanties.

“Zowel het Staatsbosbeheer, RWS, Het Hoogheemraadschap als de gemeente Bergen denken erg mee met het proces en steken veel tijd in dit project. Je kunt goed zien dat iedereen heel graag wil dat het speelschip er komt. Met steun van de gemeente Bergen doorlopen we nu een uitgebreide procedure.

Als we deze procedure zijn doorgekomen verwacht ik dat we het speelschip volgend voorjaar kunnen openen.” Wie de ontwikkelingen wil volgen, kan kijken op www.camperduinaanzee.nl Ook kunnen er nog donaties worden gedaan via deze website.

Geef een reactie