EGMOND-BINNEN – Jessie Tik en Stan Nijhuis uit Egmond organiseerden afgelopen week een gezellige Game Night voor jongeren met en zonder beperking. Dit evenement vond plaats in Jongerencentrum JOEB in Egmond-Binnen. Maaike Leijsen van Stichting Sport-Z blikt terug.

“In navolging op een jongerenavond, waarbij zij twee jaar geleden al betrokken waren, vroeg Stichting Sport-Z aan Jesse en Stan om wederom een activiteit op te zetten waarbij verschillende doelgroepen met elkaar verbonden worden. De opkomst overtrof de verwachting: maar liefst 45 jongeren met én zonder beperking namen deel aan de Game Night. Met het aanbod aan diverse spellen was het ijs daar dan ook snel gebroken.”

“Stan en Jessie wilden jongeren met en zonder beperking met elkaar in contact brengen. Dit omdat ze uit eigen ervaring weten dat er niet of nauwelijks activiteiten zijn die zijn voor beide doelgroepen toegankelijk zijn. Op zoek naar een geschikte locatie kwamen zij uit bij jongerencentrum JOEB: hier is ook voor rolstoelers voldoende ruimte is om zich te bewegen. In samenwerking met jongerenwerkster Mireille Otto van Stichting Welzijn Bergen kon de ruimte gereserveerd worden en ging de organisatie van start.”

Gezellige avond 
“De jongeren hadden een gezellige avond. Door met elkaar spellen te spelen – zoals tafeltennis, tafelvoetbal, darten en poolen – was het makkelijk contact te maken en werd er veel gelachen met elkaar. Waar de één zijn favoriete muziek aanvroeg om op de dansen, wilde de ander alles weten over hoe het is om te communiceren met een spraakcomputer. De deelnemers behaalden heel wat overwinningen op allerlei vlakken. De grootste overwinning was echter voor de organisatie, omdat zij na afloop overstelpt werd met de vraag wanneer dit weer georganiseerd gaat worden.”  

(Bron foto: Sport-Z)