EGMOND-BINNEN – Toneelgroep Spiegel uit Egmond-Binnen speelt woensdag 4 april tot en met zaterdag 7 april vijfmaal de eenakter ‘Welkom in het bos’ van Alex van Warmerdam. Dit jaar wordt er, naast de gebruikelijke vier avondvoorstellingen, op woensdagmiddag 4 april een try-out als matineevoorstelling gepresenteerd.

Op de avondvoorstellingen wordt na de pauze de korte monoloog ‘Over de schadelijkheid van tabak’ van Anton Tsjechov gespeeld.

Beide toneelstukken gaan in feite over onmogelijke relaties en de grote behoefte aan liefde en geborgenheid. Welkom in het bos handelt over de vriendinnen Fannie en Dora die na echtelijk gedoe van Dora dwalen tussen de bomen in het bos: Dora, weggelopen van haar man en Fannie, die haar steunt en troost. Ze hebben honger en dorst, maar weigeren koppig huiswaarts te keren.

In een reeks korte sketches ontmoeten zij allerlei vreemde figuren die allen een poging doen hen te verleiden.

De absurde humor van Alex van Warmerdam maakt dit bizarre, bijna duivelse sprookje over liefde, lust en seks tot een mooie, feestelijke voorstelling.
Over de schadelijkheid van tabak: een spreker staat op het punt een lezing te geven over de schadelijkheid van tabak.

“Er is aan mijn vrouw voorgesteld mij hier vanavond voor het goede doel een populaire lezing te laten houden”. De oorspronkelijke lezing over de schadelijkheid van tabak wordt echter steeds uitgesteld omdat de spreker allerlei persoonlijke ontboezemingen deelt met de zaal.

De voorstellingen zijn te zien in de grote, volledig tot theater omgebouwde, zaal van dorpshuis De Schulp in Egmond-Binnen. Het is aan te raden een plaats te reserveren op: info@toneelgroepspiegel.nl / 072 5062683 (vanaf 19.00 uur).

Kaarten: 10 euro. Try-out: 5 euro. Donateurs hebben gratis toegang. De avondvoorstellingen beginnen om 20.15 uur, de matineevoorstelling op woensdag begint om 14.30 uur.