Spitsbussen

ByRedactie

21 februari 2016

CASTRICUM – De NS gaat vanaf maandag spitsbussen inzetten tussen Castricum, Krommenie-Assendelft en Amsterdam Sloterdijk.
Het gaat in eerste instantie om een proef, om te kijken of een busdienst een goed alternatief is voor de volle treinen op het traject. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd.

Volgens de NS moeten de bussen ‘de drukte in de trein op dit traject voor reizigers verlichten en zorgen dat iedereen op tijd op de plaats van bestemming is’. De bus gaat in de spits tussen 07:00 uur en 08:30 uur elk half uur rijden

Een reis naar Amsterdam Sloterdijk duurt naar verwachting zo’n 70 minuten. In de avondspits vertrekken de bussen tussen 16:00 uur en 17:30 uur vanaf Amsterdam Sloterdijk. Reizigers die voor de bus kiezen, ontvangen een consumptiebon ter compensatie voor een langere reistijd.

De spitsbus is één van de maatregelen om de drukte in 2016 en begin 2017 tegen te gaan. Door het buiten dienst stellen van oud materieel, kampen de spoorwegen met een materieeltekort. Dat wordt opgevangen door de spitsbussen, maar ook door het ombouwen van 1e klas naar
2e

Geef een reactie