BERGEN NH – Radio 80, de radiozender van RTV80, start zondag 24 september een nieuw seizoen van Sport 80.

Het programma presenteert live verslagen van voetbalwedstrijden in de gemeente Bergen. Daarnaast besteden de programmamakers aandacht aan andere lokale sportactiviteiten.

Nieuwe programmamakers

De formule van Sport 80 is gebaseerd op het vertrouwde zondagmiddag sportprogramma, het team van programmamakers is deels nieuw. Presentator Adri Wittebrood nam half mei afscheid. Hij krijgt meerdere opvolgers die afwisselend op de radio te horen zijn. Dit zijn Pim Lemmers, Jan Hopman, Martin Tamerius en Monique Mol.

De luisteraars kunnen ook het komende jaar luisteren naar de vertrouwde verslagen van Peter Stadegaard tijdens wedstrijden van VV Bergen. RTV80 is nog wel op zoek naar enthousiaste verslaggevers die de wedstrijden van VV Egmond en Duinrand S willen verslaan.

Langs de lijn

De voetbalverslaggevers staan met een telefoon langs de lijn om de wedstrijd van A tot Z te verslaan. Valt er een doelpunt of hebben ze een andere belangrijke mededeling, dan bellen de radiomakers naar de studio in Egmond aan Zee. De technicus dempt de muziek in de uitzending enigszins en de presentator kondigt de verslaggever aan. Zo horen de luisteraars a la minuut wat er op het veld gebeurt. 

Sport 80 is een alom gewaardeerd radioprogramma dat sinds 1997 een begrip is in de gemeente Bergen. Niet voor niets is Sport 80 een van de best beluisterde programma’s van Radio 80.

Hoe te beluisteren?

Sport 80 is vanaf zondag 24 september iedere zondag te horen van 14.00 tot 17.00 uur. De radiofrequenties zijn 105.9 FM, Ziggo kanaal 919, KPN kanaal 1193, Odido kanaal 2191 en Trined/SNLR kanaal 897. Luisteren kan eveneens op www.rtv80.nl (klik op ‘ luister live’) en via de RTV80 app. (Foto: RTV80).