BERGEN NH – Sport-Z is in Bergen zoekt jongeren met sportieve ambities en organiseert daarom vanaf dinsdag 10 mei de gratis achtweekse Moverz cursus in Bergen.

Jongeren van 14 tot en met 20 jaar worden acht weken voorbereid op een bijbaantje in de sport. Elke dinsdagavond van 16.30 tot 18.00 uur komen zij bij elkaar bij vv Bergen op sportpark De Kiefthoek. Onder begeleiding van een Maatschappelijk Sportcoach leren zij hoe je sport in kan zetten om anderen te activeren.

Jongeren met een sportieve achtergrond of sportieve ambities, uit Bergen en omgeving, kunnen zich aanmelden voor de cursus die 10 mei van start gaat. Wie de cursus succesvol afrondt, krijgt het Moverz certificaat en wordt geïntroduceerd in het netwerk van buurtsportcoaches in de eigen gemeente en omliggende dorpen en steden. 

Zij kunnen dan regelmatig de vraag krijgen de organisatie van sportieve evenementen te ondersteunen, maar mogen ook zelf initiatieven opzetten. Aanmelden kan via www.sport-z.org/moverz of stuur een WhatsApp berichtje naar Lavinia Bijl, via 06-43234035.

De begeleiding loopt door tot de deelnemers er klaar voor zijn zelfstandig voor de opdrachtgevers aan de slag te gaan. De deelnemers leren met zelfvertrouwen voor de groep te staan, uitdagingen niet uit de weg te gaan en te improviseren waar nodig. De cursus vormt een afwisseling tussen theorie en de praktijk.

Aanmelden kan op de website www.sport-z.org/moverz

(Bron foto: Sport-Z)