BERGEN – De sporters uit Bergen, Egmond en Schoorl worden zaterdag 26 januari 2019 gehuldigd tijdens het Sportgala in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. De organiserende stichting is momenteel bezig met het samenstellen van een jury die in begin december bijeen komt om tot een selectie van drie genomineerden per categorie te komen.

Daarvoor is zij nog op zoek naar genomineerden in de categorieën sportman, -vrouw, -talent, -coach, -ploeg, aangepaste sporter en ‘vrijwilliger in de sport’.

Eerder organiseerde Stichting Sporters BES in 2017 een sportgala in de gemeente. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Prijzen worden uitgereikt in de diverse categorieën en de wisseltrofee aan de overkoepelende winnaar. “De eerste aanmeldingen komen al binnen, maar we kunnen er nog wel wat meer gebruiken.

We proberen ook bij de verenigingen van buiten de gemeente te informeren of zij nog Bergense sporters willen aanmelden, niet alle sporten worden immers in de gemeente zelf beoefend”, aldus Valerie Smit, voorzitter van de gala-commissie.

Wie iemand kent of zelf in de jaren 2017 en/of 2018 een goede sportieve prestatie leverde, meld dit dan via info@sportersbes.nl.

Naast de zoektocht naar genomineerden is de sportraad ook nog op zoek naar sponsors. Vragen? Benader de organisatie via bovenstaand e-mailadres.