EGMOND – In Egmond aan Zee start de Egmond Wandel Marathon op zaterdag 21 en zondag 22 januari. Na drie jaar afwezigheid staan wandelliefhebbers uit binnen- en buitenland al te trappelen om de mooie routes van 10,5 en 21,1 door duinen en over het strand te ontdekken.

Voor de zaterdag en zondag staan al 8.700 wandelaars ingeschreven. De organisatie van de Egmond Wandel Marathon verwacht, met het oog op de goede voornemens die in deze tijd van het jaar bedacht en besproken gaan worden, dat het deelnemersaantal nog flink oploopt.

Vrouwen aan de top

Naast Nederlandse deelnemers staan er Duitse, Belgische en Luxemburgse wandelaars aan de start. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers is 55 jaar. Achthonderd deelnemers zijn op de dag van het evenement ouder dan zeventig jaar. Honderd ingeschreven wandelaars zijn jonger dan achttien jaar.

Van alle Egmond Wandel Marathon-wandelaars is zeventig procent vrouw. In de leeftijdscategorie tussen de twintig en 39 jaar is zelfs tachtig procent van de deelnemers vrouw. Bij de veertigers geldt dit voor maar liefst 85 procent van de deelnemers.

Wandel Expo

In het weekend van de Egmond Wandel Marathon vindt in Sporthal De Watertoren in Egmond aan Zee de Wandel Expo plaats. Hier halen de deelnemers hun stempelkaart op, klinkt het hele weekend livemuziek en presenteren exposanten informatie en wandelartikelen.

PWN als goede doel

De vier verschillende routes van de Egmond Wandel Marathon lopen grotendeels over het strand en door het Noordhollands Duinreservaat, een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden in ons land.

Duinbeheerder PWN is het goede doel van de Egmond Wandel Marathon. Bij inschrijving kunnen deelnemers een vrijwillige donatie doen die ten goede komt aan de duinbeheerder. Zo kunnen zij de leefomgeving van amfibieën verbeteren

Inschrijven

Inschrijven voor de Egmond Wandel Marathon is nog maar tot maandag 9 januari mogelijk.

(Bron foto’s: Le Champion)