GEMEENTE BERGEN – De buurtsportcoach van Bergen, Egmond en Schoorl houdt in samenwerking met de lokale Sportraad woensdag 26 oktober een Sportkenniscafé in Sportcentrum De Beeck. Doel van de avond is om sportverenigingen actuele inzichten te geven in de mogelijkheden om subsidies aan te vragen, zowel op lokaal als landelijk niveau.

Ook zullen de sprekers van de avond inzoomen op de (financiële) kansen die er voor verenigingen in het verschiet liggen door nieuwe activiteiten op te starten of nieuwe doelgroepen aan te spreken.

De avond start om 20.00 uur, aanmelden is gratis en kan via e.kraakman@alkmaarsport.nl Door de bomen het bos niet meer zien, in subsidieland is dit een veelgehoorde uitspraak.

De buurtsportcoach van de gemeente Bergen, Elles Kraakman, wil het subsidielandschap voor de lokale sportverenigingen weer even ordelijk ter tafel brengen. Diverse sprekers geven een overzicht van de mogelijkheden die aan de verenigingen worden geboden.

Daarnaast wordt ingegaan op de kansen die verenigingen kunnen aangrijpen, door het aanspreken van nieuwe doelgroepen of het opstarten van nieuwe, gerelateerde, sportactiviteiten binnen de vereniging.

In dit kader zal onder andere de mogelijkheid worden besproken om vluchtelingen, woonachtig in Bergen aan Zee, een plek bij de vereniging aan te bieden. Waar is behoefte aan bij deze sporters en waar kunt u als vereniging ondersteuning in krijgen vanuit het COA?

De avond start om 20.00 uur in sportcentrum De Beeck, Molenweidtje 2, in Bergen. Aanmelden staat open voor alle geïnteresseerden, is gratis en kan via e.kraakman@alkmaarsport.nl.

Neem voor meer informatie contact op met de buurtsportcoach Elles Kraakman, per mail of via 06-29319401.

Geef een reactie